Autor |
Správa |
bavorak
LFS Master
Založený: 28.08.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: Žilina
|
|
vyse 1000konove porsche....porazi veyron???? |
|
toto som sa docital v nemenovanom casopise (Speed ):
MISSION 400 PLUS
Pod timto vymluvnym nazvem se skryva upravene porsche s vykonem pres 1000 koni, ktere se ma stat nejrychlejsim sportovnim autem sveta.
Kdyz v srpnove sestihodince na Nurburgringu vypadlo Porsche 911 GT3 tymu Alzen Motorsport jiz ve druhem kole, v hlave sefa Jurgena Alzena se zrodil napad na zajimavejsi zviditelneni. Alzen spojil sily s firmou H&R a ladici motoru RS Tuning s cilem, kterym neni nic mensiho nez zisk titulu nejrychlejsiho auta sportovniho sveta. Projekt pojmenovali Mission 400 Plus a koncept auta, ktere ma prekonat rekord predstavili verejnosti na tuningove seslosti v Essenu.
Jako zaklad pouzilo porsche nejnovejsi Porsche 997 Turbo. O kompletni prestavbu motoru se postarala firma RS Tuning , ktera zvecsila objem sestivalce z 3,6 na 3,8 litru, pouzila novou hlavu s vecsimi ventily a vykonnymi rozvody, spalovaci komory s jinym tvarem, nove sani, vykonnejsi mezichladice, vesci konvencni turba namisto puvodnich s variabilni geometri lopatek a preprogramovanou ridici elektroniku firmy Bosch. Motor spaluje specialni stooktanovy benzin a pri plnicim tlaku 1,5 baru dosahuje vykonu 1054 koni v 770 otackach a kroutaku 1030 Nm v 5300 otackach! Pritom plni emisni normu Euro IV. Monstrozni vykon prenasi na zadni kola specialni spojka a sestistupnova prevodovka.
Pri pokusu o prekonani hranice 400km/h samozrejme nelze zapmenout na aerodynamiku, takze Alzen snizil strchu o 75 mm a sklon A-sloupku o 5,5 stupnevysledkem prace ve vetrnem tunelu je prodluzena zad a optimalizovane proudeni kolem 18palcovych kol BBS aby nedochazelo k nebezpecnym turbulencim. Firma H&R pak vyvinula specialni zaveseni ze zvlast pevnych materialu a plne nastavitelne odpruzeni.
Mission 400 Plus vyrazi na vysokorychlostni trat v Nardu v prvni polovine pristiho roku, za volant se posadi duchovni otec projektu Jurgen Alzen.
koniec clanku.
tu su nejake obrazky: http://images.google.sk/images?hl=sk&q=porsche+h+r+997+turbo&btnG=Vyh%C4%BEad%C3%A1vanie+obr%C3%A1zkov
tak co si o tom myslite? mozno porazia veyron...a urciete kym sa im to nepodari tak sa nevzdaju ale stejne bude vyeron povazovany za lepsi...sak ked slovek postavi vedla seba veyrona toto porsche tak je jasne kto je tu boss...veyron...a to este chysta buggati pri facelifte veyronu zvysit vykon na 1250 koni....
okrem toho to porsche nema tolko Nm ako veyron (o vyse 200 menej) takze v zrychleni ho podla mna netrhne...
_________________ if you buy a rubish car...what you are saying - I have no interest in cars. If you have no interest in cars, you have no interesting in driving. If you dont have interest in something, it means you´re not good at it which means you must have your driving licence taken away. |
|
St 3.1.2007, 12:45 |
|
|
Madish
VIP member
Založený: 18.09.2004 Príspevky: 251 Bydlisko: Most,ČR
|
|
|
|
Auta, co jezdí jen rovně mi jsou ukradený, podle obrázků to vypadá, že to má strašně malou aerodynamiku oproti Veyronu a ještě ten motor vzadu. Se jim bude dobře zvedat předek
St 3.1.2007, 16:03 |
|
|
Nadeo
Divák
Založený: 16.09.2006 Príspevky: 22
|
|
|
|
| | Auta, co jezdí jen rovně mi jsou ukradený, podle obrázků to vypadá, že to má strašně malou aerodynamiku oproti Veyronu a ještě ten motor vzadu. Se jim bude dobře zvedat předek |
ako v LE-MANS
"Monstrozni vykon prenasi na zadni kola specialni spojka a sestistupnova prevodovka."
hm RWD? stym by sa driftovalo
_________________ Team eNETiS |
|
St 3.1.2007, 16:52 |
|
|
DIEGO
Skúsený tuner
Založený: 10.07.2006 Príspevky: 420 Bydlisko: Middle-Earth
|
|
|
|
| | Auta, co jezdí jen rovně mi jsou ukradený, podle obrázků to vypadá, že to má strašně malou aerodynamiku oproti Veyronu a ještě ten motor vzadu. Se jim bude dobře zvedat předek |
uz vymysleli taku vec co sa vola volant vies?
St 3.1.2007, 17:06 |
|
|
Madish
VIP member
Založený: 18.09.2004 Príspevky: 251 Bydlisko: Most,ČR
|
|
|
|
| | | | Auta, co jezdí jen rovně mi jsou ukradený, podle obrázků to vypadá, že to má strašně malou aerodynamiku oproti Veyronu a ještě ten motor vzadu. Se jim bude dobře zvedat předek |
uz vymysleli taku vec co sa vola volant vies? |
Aha, já jenom, že točna, kde nějaký auto s přítlakem projede 200kmh. Tak s těmahle kárama jen na rovinky bys tam neprojel ani 100kmh
So 6.1.2007, 20:24 |
|
|
bavorak
LFS Master
|
|
|
|
njn....tak to se vezme auto nekde do saudske arabie na poust a jede se....to vi kazdej magor...i na skodovce
_________________ if you buy a rubish car...what you are saying - I have no interest in cars. If you have no interest in cars, you have no interesting in driving. If you dont have interest in something, it means you´re not good at it which means you must have your driving licence taken away. |
|
Ne 7.1.2007, 15:33 |
|
|
Maťo69
Okruhový závodník
Založený: 08.11.2006 Príspevky: 1065
|
|
|
|
Každopadne to je zaujimavy projekt a som zvedavy kde až zájdu
Št 11.1.2007, 23:09 |
|
|
marlin
Modelář
Založený: 01.11.2004 Príspevky: 371 Bydlisko: New Bor
|
|
|
|
vy tomu teda rozumite
aerodynamicky to je udelane dobre, proc si myslite, ze kdyz to ma jzedti rychle, to potrebuje kridla jak hovadu
_________________ |
|
Pi 12.1.2007, 00:40 |
|
|
bavorak
LFS Master
|
|
|
|
sak to stravilo nevim kolko stoviek hodin v tuneli tak preco by to malo byt zle
|
So 13.1.2007, 20:08 |
|
|
MAFIOZO
Skúsený tuner
Založený: 22.07.2006 Príspevky: 327 Bydlisko: East Compton
|
|
|
|
| | njn....tak to se vezme auto nekde do saudske arabie na poust a jede se....to vi kazdej magor...i na skodovce |
nechapem preco pises cesky???
So 13.1.2007, 20:41 |
|
|
bavorak
LFS Master
|
|
|
|
az tak ti to prekaza????? rozumias ne? a ak ne tak ti to mozem napisat aj po svk
|
So 13.1.2007, 20:46 |
|
|
Jakkub
AMERICAN FARMER
Založený: 09.09.2004 Príspevky: 84
|
|
|
|
je to trapne
_________________ "Bůh mi nadělil inteligenci, pracovitost a nadání (a Vám ne)."
"Můj názor má moc, sílu a význam. Váš názor neznamená vůbec nic!" |
|
Ne 14.1.2007, 00:52 |
|
|
Yuri
Skúsený tuner
Založený: 24.07.2006 Príspevky: 327
|
|
|
|
nerozumiem co si tym chcel povedat. akoze veyron nemoze nic porazit abo co...?
_________________ Bite my shiny metal ass |
|
Ne 14.1.2007, 01:24 |
|
|
Mysho
Okruhový závodník
Založený: 03.06.2006 Príspevky: 1189 Bydlisko: mam
|
|
|
|
dufam ze si ho kupi niekdo z gumballu 3000 a pojdem pozret do prahy
Ne 14.1.2007, 01:29 |
|
|
bavorak
LFS Master
|
|
|
|
no to dufam aj ja....no aj tak sa bude na gumballe na co kukat btw: uz sa vie presne kedy bude?
|
Ut 16.1.2007, 15:47 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
Založený: 16.02.2005 Príspevky: 988 Bydlisko: Quiet "Duck" Locality
|
|
|
|
| | | | | | Auta, co jezdí jen rovně mi jsou ukradený, podle obrázků to vypadá, že to má strašně malou aerodynamiku oproti Veyronu a ještě ten motor vzadu. Se jim bude dobře zvedat předek |
uz vymysleli taku vec co sa vola volant vies? |
Aha, já jenom, že točna, kde nějaký auto s přítlakem projede 200kmh. Tak s těmahle kárama jen na rovinky bys tam neprojel ani 100kmh | Ono totis sa vyrovnat je vacsi problem.
Ut 16.1.2007, 23:52 |
|
|
Gorilaz
Ilegálny závodník
Založený: 18.09.2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Nižná
|
|
|
|
tak hento porsche vyzera zaujimavo-velky vykon pekny vzhlad...
So 17.2.2007, 07:58 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
Založený: 16.02.2005 Príspevky: 988 Bydlisko: Quiet "Duck" Locality
|
|
|
Pi 16.3.2007, 16:14 |
|
|
DIEGO
Skúsený tuner
Založený: 10.07.2006 Príspevky: 420 Bydlisko: Middle-Earth
|
|
|
|
| | nerozumiem co si tym chcel povedat. akoze veyron nemoze nic porazit abo co...? |
nadzvukova stihacka
Pi 16.3.2007, 22:21 |
|
|
bavorak
LFS Master
|
|
|
|
| | nerozumiem co si tym chcel povedat. akoze veyron nemoze nic porazit abo co...? |
no tak som to zrovna nemyslel..ale povedz mi teraz nejake seriove auto ktore by sa aspon priblizilo veyronu...ziadne....no tak tu je nejaky pokus...mozu sa tu davat aj ine auta ktore dosahuju nad 400 napr...
|
Pi 16.3.2007, 23:25 |
|
|
|