Ktoré obdobie z Formuly 1 máte najradšej? |
Vobec nič.Naozaj ma nič nazaujalo. |
|
10% |
[ 7 ] |
Klasika (rok 1950-1958) |
|
4% |
[ 3 ] |
The 'Garagistes' "Garážisti" (1959-1970) |
|
1% |
[ 1 ] |
"Garážisti" II (70. roky) |
|
1% |
[ 1 ] |
Turboveky (80. roky) |
|
4% |
[ 3 ] |
Prost,Senna,Mansell (1989-1993) |
|
0% |
[ 0 ] |
Schumi,Hakkinen,Hill,Villeneuve (1994-2000) |
|
21% |
[ 14 ] |
Schumi vladne svetu (2001-2004) |
|
26% |
[ 17 ] |
Novovek (2005-2010) |
|
28% |
[ 18 ] |
|
Celkom hlasov : 64 |
|
Autor |
Správa |
Bubak
Ilegálny závodník
Založený: 16.02.2005 Príspevky: 988 Bydlisko: Quiet "Duck" Locality
|
|
|
|
| | Hamilton je kokota Glock väčší.. Massa je šampiój pre mňa tak či tak... Hamitlon vyhral nie svojím zapčíčinením |
Šampionát F1 nie je vecou jedných pretekov. Jazdí sa ich 18.
Príklad z inej série? LMS a otrasný výsledok Peugeotu na Silverstone.
Ak by to bol jednorázový závod. Napríklad 12 hodinovka v Sebringu, Daytona 24 hodín, Petit Le Mans (1000 míľ), Le Mans 24 hodín. Bolo by to iné.
Posledných 6-8 príspevkov sú naozaj subjektívne názory. Treba si uvedomiť fakty. Pár mojích postrehov:
Voľba pneumatík Toyote nevyšla. Timo Glock v tomto prípade išieľ tak ako bolo možné. Opačný scenár bol napr. u Nicka Heidfelda na VC Belgicka. Na posledné kolá zvolil práve mokré pneumatiky a oplatilo sa mu to. Skončil nakoniec druhý. A pozor, Hamilton bol vtedy 3. (po tej DNF 30 sekúnd či koľko to FIA dáva po závode). Ak by sa teda toto nestalo, Hamilton by mal na svojom účte o dva body viac.
Ak by nerozhodovalo počasie, tak Peugeot by sa stal víťazom LM. Audi vtedy mokré pneumatiky sadli oveľa lepšie (ako samo uviedlo, mali problém s gripom). Ak by Allan McNish nemal na svojej novšie a lepšie pneumatiky, Audi č.1 by sa nedostalo pred Peugeot č. 07 na Petite Le Mans. Všetko boli ale len jednorázové závody. Viac bralo Audi.
btw.: Stačí sa prejsť na bicykli po úzkom chodníku, kde je tráva tesne pri vás na suchom povrchu, a potom na mokrom. Keď chcete, tak si ešte zmerajte čas.
Pneumatika je pneumatika.
Čo sa týka celého šampionátu. Ešte dva postrehy. Massov smolný okamih na VC Malajzie. Porucha jeho Ferrari na VC Maďarska 5 kôl pre cieľom z prvého miesta! Hladajte ďaľšie okamihy. Ja F1 nepoznám do bodky.
| | P.S. Massa je dobry jazdec a nikdy by ma nenapadlo nanho nadavat ( myslim konkretnymy nadavkami alebo urazkami ), historia si pameta hlavne vitazov, buduci rok tomu moze byt ale inak | História pamätá možno bizardnejší výslédok šampionátu, keď Alain Prost nazbieral za jeden rok viac bodov, ale pravidlami vyhral Ayrton Senna.
Viac
| | Only best 11 results counted toward the championship. Prost scored 105 points during the year, but only 87 points were counted toward the championship. Senna scored 94 points, with 90 points counted toward the championship. Thus, Senna became the World Champion, although he did not score most points over the course of the year. |
Naposledy upravil Bubak dňa Po 3.11.2008, 18:04, celkom upravené 3 krát |
|
Ne 2.11.2008, 21:47 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
Založený: 26.08.2006 Príspevky: 4086 Bydlisko: Košice
|
|
|
|
Snáď to bude budúcu sezónu vyrovnanejšie Veľmi prajem Vettelovi lepšie miesto ako u Redbullu fakt som zvedavý na budúcu sezónu.. slicky , zníženie prítlaku na formulach... dúfam že to bude vyrovnanejšie... Jediný dôvod prečo som nemal rád Ferrari za čias Schumachera bolo to, že sa proste enbolo načo pozerať... dnáď o boj o 2. Miesto medzi Buttnom a myslím že Raikkonenom... Schumacher bol jasný majster už niekde pred trištvrtinou pretok... takto to bolo aspoň zaujímavejšie
Ne 2.11.2008, 21:53 |
|
|
Maťo69
Okruhový závodník
Založený: 08.11.2006 Príspevky: 1065
|
|
|
|
Konecne normalny prispevok, a jja prajem Vettelovy lepsie miesto ( ale nie v McLarene ani Renaulte - tam su moji oblubenci ) bolo videt ze jazdi lepsie ako vecsina.
Buduca sezona prinesie vela, hlavne dufam ze McLaren nestrati formu a Renault bude pokracovat v tazeni z konca tejto sezony
Ne 2.11.2008, 21:56 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
| | Snáď to bude budúcu sezónu vyrovnanejšie Veľmi prajem Vettelovi lepšie miesto ako u Redbullu fakt som zvedavý na budúcu sezónu.. slicky , zníženie prítlaku na formulach... dúfam že to bude vyrovnanejšie... Jediný dôvod prečo som nemal rád Ferrari za čias Schumachera bolo to, že sa proste enbolo načo pozerať... dnáď o boj o 2. Miesto medzi Buttnom a myslím že Raikkonenom... Schumacher bol jasný majster už niekde pred trištvrtinou pretok... takto to bolo aspoň zaujímavejšie | Tak mám obavu, že keby zostal v Toro Rosso, tak by to ešte lepšie. Uvidíme, možno Redbull bude odoberať iné motory. Predsa sú to skoro spoločné teamy. Čo sa týka techniky, tak si hádam pomôžu.
Nemení sa aj šírka vozidla a šírka prítlačných krídel. Napr. v LMP1 bude o ďaľšieho roku pravidlo o 1600mm šírke zadného krídla pri nezmenenej šírke. Vyzerá to naozaj otrasne.
http://www.mulsannescorner.com/newssept08.html
Schumacher je téma sama o sebe. Jeho ročníky 1994, 1997 a ďaľšie.
Ferrari to isté. Ja nemám rád v tomto smere to, čo sa konalo v rokoch minulých. I keď teraz Ferrari teamovú réžiu popiera, boli roky, keď to bolo na nevydržanie. Monza 1979, a úprimne najviac spackaný ročník v dejinách, 1982.
| | Konecne normalny prispevok, a jja prajem Vettelovy lepsie miesto ( ale nie v McLarene ani Renaulte - tam su moji oblubenci ) bolo videt ze jazdi lepsie ako vecsina.
Buduca sezona prinesie vela, hlavne dufam ze McLaren nestrati formu a Renault bude pokracovat v tazeni z konca tejto sezony | U Renaulte je pokiaľ viem volné miesto (teoreticky). V rámci príležitosti je to pre Vettela najlepšia možnosť. Ale zdá sa mi, že o jeho prestupe do Redbulle sa hovorí tak suverérne, tak to bude isté.
Ne 2.11.2008, 22:01 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
|
|
|
Ne 2.11.2008, 22:23 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
Alebo.
Prípadne niečo ostrejšie. Schumacherova návšteva v paddocku McLarenu na VC v Spa 1998. Alebo ďaľšie momenty. Alebo ako Nigel Mansell chcel dať jednému fanúšikovi po hube.
Ne 2.11.2008, 22:29 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
|
|
|
Ne 2.11.2008, 23:19 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
A máme to tu. Výpoveď Tima Glocka. Nič neočakávané.
Glock said car was very hard to drive
| | "I was on dry tyres at the end of the race when it was raining quite badly and it was just impossible on the last lap," said Glock. "I was fighting as hard as I could but it was so difficult to just keep the car on the track and I lost positions right at the end of the lap.
"Finishing in the top six is a decent result for me because I'd been struggling with the car earlier in the weekend but we were very close to fourth place so I am a bit disappointed.
"It's the end of my first season with Toyota and I'm happy with it as a whole. It was not easy for me early on but we improved the car a lot and I also improved myself during the year.
"Since Hockenheim it's been positive for me; beating my target of 20 points and finishing on the podium as well is a good achievement. Now we have to work even harder for next year to make another step forward." |
btw.: Ten komentár na Nove bol naozaj nepodarený v tomto prípade.
/edit:
autosport.com - Vettel: No doubts about pushing Hamilton
| |
When asked if he was aware that overtaking Hamilton could have cost him the title, Vettel said: "No, not at all. As I said, after the stop it was quite confusing. I knew that some cars stayed out on dry tyres. I think they had a serious chance and as you can see, it was a very dramatic end. I just saw it on television."
The German admitted he would have no qualms about racing Hamilton even if he had been aware of the championship situation.
"No. Not at all. In the end I was racing against Lewis. And at the beginning at some point I was racing against Felipe. So if I had a chance at the beginning to pass Felipe I would have done it. I did my own race, and was caring only for myself.
"I don't care at all (about Hamilton's championship). "I was doing my own race and looking after myself. To be honest, as I said already, I had no clue where I was or in what position and so on."
|
| |
Sebastian Vettel - 4th: "It was a difficult and chaotic race and it's great to end the season on a high with this fourth place. I didn't make any mistakes and I feel we deserved this result, even if I was hoping for a podium. It was great to be racing against Massa, Alonso and Hamilton. Great fun! Towards the end, I was concentrating on staying on the track and I didn't know where I was in terms of position and I just tried to pass Lewis like any other guy and I succeeded.
"I passed Timo just at the last corner, as he was struggling on dry tyres. Lewis was behind me at that moment, but as I wasn't sure where I was after the final pit stop for rain tyres, I was definitely not aware that I might be influencing the world championship. It was hard to know who was a backmarker or not and as it got darker and darker it was even difficult to know who the cars in front of you were. The important thing is that I scored five points. It's been a fantastic season." |
autosport.com - Brazil Sunday quotes: Toro Rosso
---------------------------------------------------------------
Ne 2.11.2008, 23:41 |
|
|
bavorak
LFS Master
Založený: 28.08.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: Žilina
|
|
|
Po 3.11.2008, 13:13 |
|
|
Darkness
Okruhový závodník
Založený: 28.09.2006 Príspevky: 1056
|
|
|
|
Fúúha 143 dní do začiatku sezóny 2009 no to si počkáme. Ale bola tam ďalšia chyba Ferrari,nevtiahli Massu do boxov vtedy keď začalo pršať,išiel ešte jedno kolo a tak stratil čas
edit/
Niečo zaujímavé (rozhovor s Hamiltonom po výhre šampionátu)
Lewis's Reaction - It hasn't hit home yet
2nd November 2008
You made history, are you really aware what you have done?
I don’t think it has hit home yet, I just had the most intense race of my life and my heart is still racing, I’m just so thankful for the opportunity the team gave me. Huge respect to McLaren and Mercedes-Benz for giving me a wonderful opportunity, for everyone involved with Vodafone McLaren Mercedes and my family who came here and supported me and people back home as well, without them I wouldn’t be doing this. Felipe did an amazing job today, congratulations for his win and for challenging me all year but it’s great to be on top.
We almost couldn’t stand the last laps, what was it like from inside the car?
My heart was about to explode, just like yours. I don’t know how I kept my cool and I was very fortunate especially on the last lap and you know, this has been my dream.
Talk us through the last few corners?
I had a problem with my tyres, they were beginning to grain, there was nothing I could do, I was just trying to keep my car on the track. My heart was in my mouth and I was trying to get back in front of him. Fortunately, there was the opportunity to get back in front of Glock and I did what I had to do. We came, we saw and we did what we needed to do.
We could see pictures of Glock slowing down – did the team tell you that?
They did, just before I got to him, they said you have to get past Glock. I was trying my hardest to get to Vettel but he was just as quick as me – if not quicker. It was the toughest races of my life – if not the toughest.
Your dad was so nervous in the pitlane, how was your heart level in the car?
My heartbeat level was crazy, I think everyone else was the same, I don’t know what would have happened if I had lost that in the last lap, but that doesn’t matter now.
Describe the feeling when you crossed the line and knew you were World Champion?
I didn’t know, I was shouting – ‘do I have it? do I have it?’ As I came into turn 1 they told me – I was ecstatic, just ecstatic.
|
|
Po 3.11.2008, 15:17 |
|
|
RISHO
Pro Tuner
Založený: 23.03.2007 Príspevky: 2859 Bydlisko: Kosice
|
|
|
|
Hamilton je obycajny uboziak a nikto to nezmeni nikto nechcel aby on bol majster cela F1 ho kritizuje a FIA tak isto tak ja neviem co na nom vidite je to obycajny slabucky uboziak co potrebuje slabsich jazdcov aby ho pustili vyhral ale neferovo, chudak Massa on je majster pre kazdeho lebo zavodi cestne. sak si vsimnete, nebyt chyb v motoroch a pneumatikach u ferrari Massa je isty
Comp: MB - Gigabyte EP43-S775, CPU - Intel Pentium Dual-core E6300 (2.8Ghz), CPU FAN - AC Freezer 7 PRO, RAM - DDRAM 2x2 GB A-DATA 1066 CL6, VGA - Gainward GeForce GTS 250 512MB DDR3, PSU - Corsair ATX 450W, HDD - WesternDigital 640 GB, Audio - Sound blaster Audigy 7.1 Soft - Windows 7
Notebooks:
1. Asus F3U - win vista
2. Asus - Win XP
3. MacBook |
|
Po 3.11.2008, 16:09 |
|
|
Maťo69
Okruhový závodník
Založený: 08.11.2006 Príspevky: 1065
|
|
|
|
No sak prave, nebyt tych chyb, ale tie chyby mali a zatial stale maju, co na Hamiltonovy vidim??? Fandim mu preto lebo zmenil to co podla vas niektorych je pravidlo, ze novacik musi zacinat v slabom time, co je absolutna picovina. Lebo ty keby si sa dostal teraz do F1 trebars do super aguri tak by si bol cely stastny pravda a isto by si jazdil paradne vysledky, nech by si bol akykolvek talent
Nykdy som nepovedal ze Massa je uboziak alebo ze to je zly jazdec ale je pre mna v nespravnom time Lewis to vsetkym ukazal, ale ako hovorim uz o rok moze byt setko inak
Po 3.11.2008, 16:27 |
|
|
kenny
Pro Tuner
Založený: 29.10.2006 Príspevky: 2967 Bydlisko: West SVK..
|
|
|
|
Hmmm Hamilton je dobrý teda a neviem čo rišo do neho furt pičuješ má skill a to ťa žere...je mi jedno kto by vyhral ale tento "nováčik" je fakt dobrý lebo jazdí F1 len 2 sezóny a je majstrom kopec looserov tam jazdí už roky a ni som o nich nepočul a myslíš si, že T. Glock mu uhol naschvál? ROFL. a keby je Hamilton úbožiak tak neni majstrom a už by sa tým pádom nedostal do F1..
|
|
Po 3.11.2008, 16:34 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
|
|
|
|
Ferrari : Massa , Vettel
McLaren : Hamilton , Raikkonen
BMW : Kubica , Alonso
To by boli tými... na to by som sa rád pozeral
Samozrejme dúfam v zlepšenie ďalšich týmov ako Toyotu a Renault Proste chcem aby to na budúci rok bolo veľmi vyrovnané... trebárz aj keby v posledný pretek boli v hre o pohár konštruktérov 3 tými a v pohári jazdcov 4-5 jazdi... to by bolo proste na nezaplatenie a takýto pretek by sa zapísal do histórie určite
Po 3.11.2008, 16:34 |
|
|
RISHO
Pro Tuner
|
|
|
|
| | Hmmm Hamilton je dobrý teda a neviem čo rišo do neho furt pičuješ má skill a to ťa žere...je mi jedno kto by vyhral ale tento "nováčik" je fakt dobrý lebo jazdí F1 len 2 sezóny a je majstrom kopec looserov tam jazdí už roky a ni som o nich nepočul a myslíš si, že T. Glock mu uhol naschvál? ROFL. a keby je Hamilton úbožiak tak neni majstrom a už by sa tým pádom nedostal do F1.. | ale poobzeraj sa okolo seba kto chcel aby vyhral hamilton skoro nikto preco ? lebo je to kkt prvej triedy spolu s glockom
Comp: MB - Gigabyte EP43-S775, CPU - Intel Pentium Dual-core E6300 (2.8Ghz), CPU FAN - AC Freezer 7 PRO, RAM - DDRAM 2x2 GB A-DATA 1066 CL6, VGA - Gainward GeForce GTS 250 512MB DDR3, PSU - Corsair ATX 450W, HDD - WesternDigital 640 GB, Audio - Sound blaster Audigy 7.1 Soft - Windows 7
Notebooks:
1. Asus F3U - win vista
2. Asus - Win XP
3. MacBook |
|
Po 3.11.2008, 16:42 |
|
|
Darkness
Okruhový závodník
Založený: 28.09.2006 Príspevky: 1056
|
|
|
|
RISHO náhodou ja fandím Hamiltonovi odkedy je v F1 A to že Massa neurobil chybu a je čestný nie je celkom pravda.Pamätajte pretek v Číne ak sa dobre pamätám,keď vytlačil Hamiltona,bolo to čestné? A áno,ani Hamilton neni niekedy čestný ,ale žiaden človek predsa neni dokonalý,zobuď sa Čo sa týka Vettela,tiež super talent,no nemyslím že Ferrari mu ponúkne zmluvu,skôr pre Alonsa ,ja by som si Vettela vedel predstaviť v BMW Sauber alebo v Renaulte
|
|
Po 3.11.2008, 17:39 |
|
|
Pato
Pro Tuner
Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2320 Bydlisko: Silicon Valley
|
|
|
|
| | RISHO náhodou ja fandím Hamiltonovi odkedy je v F1 A to že Massa neurobil chybu a je čestný nie je celkom pravda.Pamätajte pretek v Číne ak sa dobre pamätám,keď vytlačil Hamiltona,bolo to čestné? A áno,ani Hamilton neni niekedy čestný ,ale žiaden človek predsa neni dokonalý,zobuď sa Čo sa týka Vettela,tiež super talent,no nemyslím že Ferrari mu ponúkne zmluvu,skôr pre Alonsa ,ja by som si Vettela vedel predstaviť v BMW Sauber alebo v Renaulte |
a kto bol "celu" sezonu penalizovany za rozne veci Massa alebo Hamilton ? . .
ale sak uz radsej nebudem nic pisat lebo to je ako ked jeden drzi Slovanu a druhy Kosiciam, to by sa to tu zvrhlo na totalny flame . .
| | Fúúha 143 dní do začiatku sezóny 2009 no to si počkáme. Ale bola tam ďalšia chyba Ferrari,nevtiahli Massu do boxov vtedy keď začalo pršať,išiel ešte jedno kolo a tak stratil čas |
ale sak Massa mal pohodlny naskok takze neviem o com tocis
Po 3.11.2008, 18:58 |
|
|
RISHO
Pro Tuner
|
|
|
|
dobre raz vytlacil a kolo krat to zrobil hamilton ?? hamilton je kkt
Notebooks:
1. Asus F3U - win vista
2. Asus - Win XP
3. MacBook |
|
Po 3.11.2008, 19:19 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
Založený: 31.01.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: LIPTOVSKÝ MIKULAŠ
|
|
|
|
| | dobre raz vytlacil a kolo krat to zrobil hamilton ?? hamilton je kkt | hlavne ze ty niesi nechapem co furt len hamilton sem hamilton tam,kolky v takom veku vyhraju F1?furt davate len jemu vinu
|
|
Po 3.11.2008, 19:41 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
| | bubak keby nedostal vtedy hamilton penalizaciu 30 sekund tak by mal o styri body viac nie o dva | Na túto skutočnosť nenarážam. Rozhodnutie FIA vtedy bolo také, tak také bolo. Skôr sa pozastavujem nad faktom, že Nick Heidfeld vtedy mal dobrú stratégiu. Opračnú ako teraz Timo Glock. Vtedy sa Nick pred Lewisa dostal, teraz zasa v tejto situácie profitoval brit.
"Ale áno, bol tam troška kontakt. Ale to je závodenie, preto sme tu!" Toto povedal Pedro Lamy, keď sa dosť netradičným spôsobom dostal pred Alexandra Prémata v prvých šikanách v Monze pred koncom závodu. 1000 km Monza, Le Mans Series.
| | http://www.youtube.com/watch?v=NzeuLmOQmhI&NR=1 1:50 (jak kurvuje som nemohol z toho ) | "Toto video již není k dispozici. Formula One Management si nárokuje autorská práva. "
No vidíš Kenny, toto robí aj Formula One Management. Nie len Markíza s Barborou Rakovskou.
Tak, chcel som reagovať na všetko možné. Ale uvedomil som si, že to ani nie je treba. Vaše objektívne názory sa zmeniť nedajú. Ale za pozornosť stoja tieto fakty z histórie:
- Akým spôsobom bojovali Prost a Senna proti sebe počas ich spoločných rokoch v F1. Hlavne roky 1989 a 1990, VC Suzuky.
- Ako Michael Schumarech získal / stratil titul v rokoch 1994 a 1997.
Odporúčam to pozrieť Rishovi. Hádam si uvedomí, že F1 a ani žiadny motoršport nie je sútaž Miss Sympatia ale reálne závodenie v ktorom platí určitá profesionalita. Keď sa to ani nemusí zdať, ona tam je. A keď nie je v F1, tak je niekde inde. Stačí si prezrieť iné kategórie, kde to má pod taktovkou FIA. Alebo prípadne niečo úplne iné, ASO a Dakar, IMSA a ALMS, ACO a LM24,LMS.
| | andim mu preto lebo zmenil to co podla vas niektorych je pravidlo, ze novacik musi zacinat v slabom time, co je absolutna picovina. ) | Dva prípady, ktoré to potvrdia. Emerson Fittipaldi, Lotus, 1970. Jacques Villeneuve, Williams, 1996.
| | Kimi Raikkonen: "I am happy that the team has managed to win the Constructors' title and I am sorry for Felipe, who has lost the title by a single point. That's racing and we have to live with it. I am particularly happy for Stefano, in his first year as team principal as I know how much pressure he has had to deal with and I think that this result is a good reward for that. My race was not particularly exciting. At the start the track was wet, especially the first three corners, where I was being very careful not to make a mistake. Then, my first set of dry tyres gave me a lot of understeer and I was struggling to match the pace of the leaders. On the second set, things gradually improved and I managed to close up on Alonso. Then, when we went onto wets, I got very close but the team told me to avoid taking any risks as Felipe had a chance of winning the title and so I gave up on attacking him. A not very positive season for me has come to an end, but I will do all I can to make up for it next year." |
URL
Po 3.11.2008, 20:29 |
|
|
|
|
|
|