Autor |
Správa |
rusty
Okruhový závodník
Založený: 26.07.2006 Príspevky: 1626
|
|
|
|
hehe najdu sa aj taky...
St 7.11.2007, 22:14 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
Založený: 16.02.2005 Príspevky: 988 Bydlisko: Quiet "Duck" Locality
|
|
|
|
Pri potulkach po MHD weboch som narazil na tento zniceny Ikarus 280.08
Fotky:
+ Link na zdroj (v komentaroch k obrazku je opis toho,co sa stalo)
Minimalne velmi zaujimave aka je bezpecnost pri naraze tychto autobusov. Zazil som na vlastnej kozi jednu havariu primestkeho Ikarusu v malej rychlosti s dodavkou a pravy predny bok a miesto vodica si to celkom odnieslo. Aspon je vidiet,aky je silny predny stlpik Ikarusu.
So 29.12.2007, 20:10 |
|
|
kenny
Pro Tuner
Založený: 29.10.2006 Príspevky: 2967 Bydlisko: West SVK..
|
|
|
So 29.12.2007, 20:13 |
|
|
rusty
Okruhový závodník
Založený: 26.07.2006 Príspevky: 1626
|
|
|
|
a sofer bol mrtvy?
So 29.12.2007, 23:44 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
Ano,nemal ziadnu sancu. Stastie v nestasti bolo to,ze to bola servisna jazda.Takze nemal ziadnych cestujucich.
| |
Nehody: Vodič s autobusom spáchal samovraždu na Vajnorskej ulici v smere k Jurajovmu dvoru tesne za križovatkou s Magnetovou ulicou (1991). Najskôr ohrozoval Aviu, potom strhol riadenie, narazil do dvoch stĺpov verejného osvetlenia, pričom strhol električkové vedenie, a následne prešiel cez betónový múr do objektu elektrární. Po nehode mal autobus úplne zničený predný diel a bol vyradený. |
Inak zistil som este informacie o minimalne dalsej havarii,ktora sa stala tiez Ikarusu Bratislavskej MHD. Islo o typ 283.V Aprili 1995.
| |
Nehody: Ťažká nehoda v Prievoze na križovatke Mierová - Tomášikova: Autobus sa na linke 22 pohýnal do križovatky, keď doň zboku narazil kamión, ktorý nerešpektoval signalizáciu. Vodiča autobusu náraz vymrštil z autobusu a následne mu hýbajúci sa autobus spôsobil smrteľné zranenie. Po nehode bolo vozidlo vyradené. |
///edit 23:22:
Ako sa na iMHD pozeram,tych nehod sa stalo viacej.
Ne 30.12.2007, 00:15 |
|
|
kenny
Pro Tuner
|
|
|
|
nj a v terajšej dobe sa autobusy furt vybúravajú buď zlý technický stav alebo chyby vodičov ..
|
|
Ne 30.12.2007, 10:14 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
Založený: 26.08.2006 Príspevky: 4086 Bydlisko: Košice
|
|
|
|
po najnovšiom ich začnú horieť motory (Solaris Urbino v BA)
Ne 30.12.2007, 10:33 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
| | nj a v terajšej dobe sa autobusy furt vybúravajú buď zlý technický stav alebo chyby vodičov .. |
A hlavne pre nerespektovanie pravidiel cesnej premavky. Naposledy co sa v Nitre stali dve nehody autobusov hnet po sebe (23.11 a hnet nato 26.11) neboli zapricinene vodicom autobusu.
Pri prvej (spomynana havaria primestkeho Ikarusu 280.10 NR-284BE na Cabajskej Ulici v Nitre,ktoru som zazil na vlastnej kozi) bola sposobena zlym technickym stavom dodavky,ktorej sa pocas jazdy poskodila predna naprava a v tom nasledne presla do protismeru a narazila do kolony vedenej Ikarusom 280.10 NR-284BE.
Druha,havaria Karosy B741 1S7 7906 (dlhodobo zapozicana z Ciech ) na Ivanskej Ceste bola sposobena nerespektovanim pravidiel cestnej premavky vodicom automobilu BMW (tusim ze radu M3 ) ktory predbiehal kolonu vozidiel a narazil do odbocujucej Karosy.Pri nehode bola zranena jedna cestujuca a jeden z pasazierov BMW nato doplatil zivotom.
Podla informacii,ktore ku mne dostali,bola nehoda sposobena velmi neprisposobenou jazdou BMW.Skoda hovorit,hlavne priciny nato,ako sa moze stat nehoda.
Skoda je hlavne tej Karosy. Mala uplne novy lak,vycisteny a upraveny interier. Celkovo tie styri Karosy,co MHD Nitra ma,su celkom v schopnom stave. Na rozdiel od Ikarusov 280.08. Tie su na rozdiel od nich na zaplakanie. Mal som tu cest ist oboma typmi a je to neporovnatelny rozdiel.
+ To stylove zrepasovanie dvoch B741 na ktore by ste povedali,ze tento autobus je minimalne o 10 rokov mladsi ako v skutocnosti je
| | po najnovšiom ich začnú horieť motory (Solaris Urbino v BA) | A nielen v BA,ale i v Košiciach
Vlastne,vsade tam,kde sa pouzivaju tieto plynove Solarisy (co je prave v BA a KE) su s nimi problemy. Dovodom je zla eletroinstalacia v motorovej casti. Celkovo,vsetky pouzivane Solarisy su az priliz stratove.
Do KE v poslednych dnoch a mesiacoch plynie dost novych CNG autobusov Tedom. Cesky vyrobca je na tom ako sa zda velmi dobre a casom by mal vyrabat i velkoobjemove klbove autobusy. Takze pre Irisbusy (Karosy),ale hlavne SORy a Solarisy vznika dobra konkurencia.
V NR maju styri plynove SORky (s nazvom Ekobus). S tymi nie je evidentne ziadny problem.Ale v poslednom case sa dodavaju len naftove ekvivalenty SOR BN12,asi je to lacnejsie na kupu.
Takze aspon v Kosiciach sa zda byt vystarane.
Ne 30.12.2007, 17:28 |
|
|
kenny
Pro Tuner
|
|
|
|
| | | | nj a v terajšej dobe sa autobusy furt vybúravajú buď zlý technický stav alebo chyby vodičov .. |
A hlavne pre nerespektovanie pravidiel cesnej premavky. Naposledy co sa v Nitre stali dve nehody autobusov hnet po sebe (23.11 a hnet nato 26.11) neboli zapricinene vodicom autobusu.
Pri prvej (spomynana havaria primestkeho Ikarusu 280.10 NR-284BE na Cabajskej Ulici v Nitre,ktoru som zazil na vlastnej kozi) bola sposobena zlym technickym stavom dodavky,ktorej sa pocas jazdy poskodila predna naprava a v tom nasledne presla do protismeru a narazila do kolony vedenej Ikarusom 280.10 NR-284BE.
Druha,havaria Karosy B741 1S7 7906 (dlhodobo zapozicana z Ciech ) na Ivanskej Ceste bola sposobena nerespektovanim pravidiel cestnej premavky vodicom automobilu BMW (tusim ze radu M3 ) ktory predbiehal kolonu vozidiel a narazil do odbocujucej Karosy.Pri nehode bola zranena jedna cestujuca a jeden z pasazierov BMW nato doplatil zivotom.
Podla informacii,ktore ku mne dostali,bola nehoda sposobena velmi neprisposobenou jazdou BMW.Skoda hovorit,hlavne priciny nato,ako sa moze stat nehoda.
Skoda je hlavne tej Karosy. Mala uplne novy lak,vycisteny a upraveny interier. Celkovo tie styri Karosy,co MHD Nitra ma,su celkom v schopnom stave. Na rozdiel od Ikarusov 280.08. Tie su na rozdiel od nich na zaplakanie. Mal som tu cest ist oboma typmi a je to neporovnatelny rozdiel.
+ To stylove zrepasovanie dvoch B741 na ktore by ste povedali,ze tento autobus je minimalne o 10 rokov mladsi ako v skutocnosti je
| | po najnovšiom ich začnú horieť motory (Solaris Urbino v BA) | A nielen v BA,ale i v Košiciach
Vlastne,vsade tam,kde sa pouzivaju tieto plynove Solarisy (co je prave v BA a KE) su s nimi problemy. Dovodom je zla eletroinstalacia v motorovej casti. Celkovo,vsetky pouzivane Solarisy su az priliz stratove.
Do KE v poslednych dnoch a mesiacoch plynie dost novych CNG autobusov Tedom. Cesky vyrobca je na tom ako sa zda velmi dobre a casom by mal vyrabat i velkoobjemove klbove autobusy. Takze pre Irisbusy (Karosy),ale hlavne SORy a Solarisy vznika dobra konkurencia.
V NR maju styri plynove SORky (s nazvom Ekobus). S tymi nie je evidentne ziadny problem.Ale v poslednom case sa dodavaju len naftove ekvivalenty SOR BN12,asi je to lacnejsie na kupu.
Takze aspon v Kosiciach sa zda byt vystarane. |
srať na karosu škoda pasažiera v M3 a m3-ojku
|
|
Ne 30.12.2007, 17:36 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
| | srať na karosu škoda pasažiera v M3 a m3-ojku |
Scela jasne a urcite mozem povedat,ze vinu zavidenia na seba berie z 90% prave vodic BMW M3.Neprimerana a arogantna jazda za volant neplati.
Ono,s tou Karosou som to myslel az do hlbsich suvislosti. Ak by si vedel,v akej situacii je Nitrianska MHD,v ktorej je zavratny nedostatok velkokapacitnych autobusov,tak jej naozaj skoda je. Pretoze technickym stavom vyhovovala prevadzene na dalsie dlhe roky. Ak sa zisti nevyriesitelna trhlina v rame vozidla,moze ist cele do srotu.
Ak by si videl technicky stav Ikarusov a stav Karos,tak by si hnet pochopil ktora bije. Aspon podla toho ako to zvonka/vnutrajska vyzera sa to da urcit scela hnet.
A ak uz ani to nie,tak by ta to mohlo aspon napadnut v tej suvislosti,keby si sa tlacil v malej Karose B732 so 150 pasiazermi,ktory by sa v klbovej B741 bez problemov pomestili. Ale tos dobre,ved je to len blba MHD/SAD.Ktoru vsak vyuzivaju pospolity lud,ktory si podctivo plati cestovne lisky pod tym,ze z nich a zo statnych dotacii bude bud zlepsena,zrenovovany vozovy park a opravene zastavky MHD/Autobusova stanica.
Ut 1.1.2008, 22:03 |
|
|
kenny
Pro Tuner
|
|
|
|
nj asi máš pravdu..niet čo dodať .......nejako ja busom nechodím takže preto si ani neuvedmujem technické stavy busov a ako sú natom SAD-ky....
|
|
Ut 1.1.2008, 22:18 |
|
|
Pato
Pro Tuner
Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2320 Bydlisko: Silicon Valley
|
|
|
|
ty kks jaky zosrotovany ten bus.. hrozne daco
Ut 1.1.2008, 23:13 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
Založený: 31.01.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: LIPTOVSKÝ MIKULAŠ
|
|
|
So 12.1.2008, 18:50 |
|
|
Michael
Skúsený tuner
Založený: 20.04.2007 Príspevky: 297 Bydlisko: Prešov,Sídlisko 3
|
|
|
|
Ale stihacka nie http://www.youtube.com/watch?v=l7eI4vvlupY&NR=1
_________________ Project Torque
Hodnotenie LAMA už mám 2roky, a nikto mi ju nechce zrušiť- vytvoril som nezmýselnú tému v OT. Písal som každému adminovi, nech mi to zrušia. Potom mi jeden napísal, že to môže iba ten ktorý mi to dal, ale asi som si to dal sám, kedže žiaden admin mi to nedal. Dokonca moje meno som nenašiel v téme "Pravidla chovania na fore". |
|
So 12.1.2008, 19:28 |
|
|
RISHO
Pro Tuner
Založený: 23.03.2007 Príspevky: 2859 Bydlisko: Kosice
|
|
|
|
ta cekaj ale to je v sesdesiatke som zvedavy ked by isiel 381 ze co by z neho ostalo
Comp: MB - Gigabyte EP43-S775, CPU - Intel Pentium Dual-core E6300 (2.8Ghz), CPU FAN - AC Freezer 7 PRO, RAM - DDRAM 2x2 GB A-DATA 1066 CL6, VGA - Gainward GeForce GTS 250 512MB DDR3, PSU - Corsair ATX 450W, HDD - WesternDigital 640 GB, Audio - Sound blaster Audigy 7.1 Soft - Windows 7
Notebooks:
1. Asus F3U - win vista
2. Asus - Win XP
3. MacBook |
|
Pi 1.2.2008, 15:49 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
|
|
|
|
| | ta cekaj ale to je v sesdesiatke som zvedavy ked by isiel 381 ze co by z neho ostalo | a to odkial mas ze isiel 60?
|
|
Pi 1.2.2008, 15:54 |
|
|
kenny
Pro Tuner
|
|
|
|
| | ta cekaj ale to je v sesdesiatke som zvedavy ked by isiel 381 ze co by z neho ostalo |
veĎ to bolo v 160Mph
btw: a to je cca 370
|
|
Pi 1.2.2008, 15:54 |
|
|
RISHO
Pro Tuner
Založený: 23.03.2007 Príspevky: 2859 Bydlisko: Kosice
|
|
|
|
ved crashtesty sa robia pri 60ke to je 35Mph
Comp: MB - Gigabyte EP43-S775, CPU - Intel Pentium Dual-core E6300 (2.8Ghz), CPU FAN - AC Freezer 7 PRO, RAM - DDRAM 2x2 GB A-DATA 1066 CL6, VGA - Gainward GeForce GTS 250 512MB DDR3, PSU - Corsair ATX 450W, HDD - WesternDigital 640 GB, Audio - Sound blaster Audigy 7.1 Soft - Windows 7
Notebooks:
1. Asus F3U - win vista
2. Asus - Win XP
3. MacBook |
|
Pi 1.2.2008, 15:59 |
|
|
kenny
Pro Tuner
|
|
|
|
tak si dobre slepý mal tam napísané 371Km/h
|
|
Pi 1.2.2008, 16:00 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
|
|
|
|
| | ved crashtesty sa robia pri 60ke to je 35Mph | si videl robyt crashtesty na supersportoch?
|
|
Pi 1.2.2008, 16:01 |
|
|
|
|
|
|