Autor |
Správa |
equili
Divák
Založený: 01.10.2011 Príspevky: 1
|
|
Dyno Max Torque |
|
Potrebujem pomôcť, že ako si mám nastaviť v "Dyno performance" Max Torque viem, že je dobré mať veľké Nm ale potom tam je "zavináč(@)" a za ním je 4900rpm, tak a teraz neviem či je dobré mať vysoké rpm alebo nízke.
Taktiež ten istý problém u Max Power.
|
|
So 1.10.2011, 22:52 |
|
|
KingPimp
Administrátor
Založený: 12.09.2004 Príspevky: 742 Bydlisko: Metropolis
|
|
|
|
V NFS to nema nejaky hlbsi vyznam, RPM su otacky za minutu, ak mas RPM vysoke, znamena to ze dany vykon sa prejavi az pri vysokych otackach, tj. skoro pri preradovani, alebo ak to prezenies tak uplne mimo spektra otacok ktore je motor daneho auta vytocit v beznej prevadzke a tym padom sa ten vykon "strati".
Priklad: 350Z a dva druhy "chipnutia"
396.0kW @ 7500RPM
400.9kW @ 8450RPM
Rozdiel 1000 otacok (350Z ma maximalne otacky myslim 8000) a 5kW (6.7 koni) co je myslim si ubohe a neoplati sa, presne nastavenie tlaku turba a ECU (zmes benzinu a vzduchu) si nepamatam, ale ak sa nemylim, tak druhy priklad bol ked som vsetku silu dal do poslednych par tisic otacok, takze auto pri starte z 0 malo velmi biedny odpich a pri redline (ked su otacky v cervenom) efekt nebol tuzeny, lebo motor by aj tocil dalej ale otackomer auta (v hre) uz nie. A tym padom sa vykon nedostavil, auto bolo biedne aj pri rozbehu a dodatocna sila ktoru sme ocakavali ze pribudne pri vyssich otackach nakoniec nestihla prijst.
Power = http://sk.wikipedia.org/wiki/Výkon_(mechanický)
Torque = http://sk.wikipedia.org/wiki/Krútiaci_moment
linky kopiruj, neklikaj
Pointa je asi v tom ze vysoky krutiaci moment napomaha k vacsiemu zrychleniu.
Podla mna je to najlepsie rozlozit rovnomerne, alebo s dorazom na 4000+, alebo to nechat na pocitac.
Ut 4.10.2011, 18:50 |
|
|
|
|
|
|