Obsah fóra FORUM.needforspeed.sk
RegistráciaHľadaťFAQZoznam užívateľovUžívateľské skupinyNeedForSpeed.sk
Prihlásenie
Najlepsie Porsche?
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3

Odpovedať na tému    Obsah fóra FORUM.needforspeed.sk » NFS: Porsche 2000 Zobraziť predchádzajúcu tému
Zobraziť nasledujúcu tému
Najlepsie Porsche?
Autor Správa
Trhac
Administrátor
Administrátor

Založený: 02.10.2006

Užívateľ nie je momentálne prítomný na fóre

Príspevok Otazka pre Bubaka a Ferdinanda Porsheho Odpovedať s citátom
Ty Bubak, cosi mi objasni. Pripadas mi ako veteran, ked mas zalubu v autach ako 935 a 917. Ja osobne som nezazil ani jedno, ved mam 15. Co kazdy vidi na 917? Je to iba tym, ze preslavila Porsche po celej motoristickej spolocnosti? Sice ani neviem co presne jazdili 917, ale urcite im to islo. Viem, ze mali boxery, 12 valcov, s preplnovanim sa dostali az na 1000 koni. Je 917 slavne len preto, ze boli bajnymi a obavanymi strojmi vsade, kde sa zjavili? Napriklad taka Testarossa, to je tiez legenda z rokov davno minulych. Ma skvely tvar, je nizka, siroka, cervena a ma tie krasne nasavacie otvory vo dverach, ktore vsak boli asi viac na okrasu ako na privod vzduchu k motoru a brzdam. Vdaka vysokej cene ju navyse kupovala len smotanka, a tak sa do povedomia beznych ludi vryla ako legenda, pretoze vlastne vyjadrovala mytus Ferrari. Vzhladom na to, ze niekedy vtedy vznikla aj dalsia legenda, F40 a 959, Ferrari malo celkom slusnu image. Cize 512 TR chapem, ale preco je taky rozruch okolo 917? Je to vlastne podobny special ako GT1, ta vyhrala Le Mans.
So 28.4.2007, 11:22 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Bubak
Ilegálny závodník
Ilegálny závodník

Založený: 16.02.2005

Príspevok Odpovedať s citátom
Ja som to to tiez na vlastnu kozu nezazil...ucarovala ma historia,a potom hlavne Porsche Smile

917 jazdili v rokoch 1969/1970/1971 Le Mans a Majstrovska (neviem presne ako sa volali,bol to sampionat vytrvalostnych pretekov),Americku CanAm 1971-73,a par zavodov Interserie.

S tou slavou to je asi tak ako si povedal,hlavne bolo neprekonatelne.Jasne ze nevyhralo nevsetko co sa dalo,problemy so spolahlivostou agregatov a podobnych veci tam boli,avsak celkovo sa pocitaju vsetky body a tam uz bola 917 neprekonatelna.Vyhrala LeMans 1970/71,vyhrala majstrovstva v 70/71.

Vzhladovo a technicky velmi vychadza z verzii Porsche 908/908 Langheck Coupe,co su vlastne iba mensi starsi bratia 917 s troj litrovym osem valcom.Aerodymanicke tvary,zavodny vzhlad iba dotvrdzovali vykon automobilu.Dost sa hovori ze prave 917 verzia 917 K 1970 (ktora vlastne bola taka najuniverzalnejsia verzia) bola vzhladovo zozadu najpeknejsia,mne sa vsak pacili viac dlhe vezrie pre LeMans (takz. Long,Long Heck).

Verzii karoserii a motorov bolo vela,asi tolko:
1969:
Dlha a Kratka verzia
1970:
Dlha a Kratka verzia,su odlisne oproti '69
1971:
Kratka '70,Long Heck,917/20.

Motory:
4,5L
4,9L

917 vlastne vzniklo preto,pretoze FIA dovolila limit objemu motorov na 5 Litrov/800 kg vaha,a tym sa Porsche chytilo svojej moznosti vyhravat (908 sice bola nato tiez z mojho pohladu vhodna,avsak asi trpela este mensimi chybkami samotnej stajne,nebola vyzreta na vyhravanie Smile )Aby Porsche splnilo homologizaciu 25 aut.Predavalo sa aj maloseriovo.Hlavne majetnym zakaznikom.Prvy krat bolo predstavene v 69 v Ženeve.Cena bola 140 000 mariek (viac nez 5 nasobok ceny Porsche 911 S v tom case)Naklady na vyrobu boli este drahsie,ale tento risk sa Porsche vyplatil a vytuzenu slavu si vyziadali.

Ono Porsche ako sportova znacka urcite mala trpke zaciatky,ved Ferdinand Porsche projektoval Chrobaka,a ten urcite nie je sportove auto.A v povojnovom Nemecku sa s vyrobou aut zacivalo velmi tazko.Ale podarilo sa,a Porsche je svetova znacka sportovych aut.

917 vsetky uspechy Porsche zacali,upravenou 935,936,956/962,1,5 litrove motory TAG Porsche v F1,v 90 rokoch verzie 911 GT...samotne Porsche ma na konte najviac vitazstiev v 24 hod. Le Mans.Za zmienku stoji aj to,ze 911 a 959 vyhrali dva Dakary (1984/1986). Tak,podarilo sa toto Lancii alebo Ferrari? Wink Peugeot a Citroen sa nerataju Smile

Este k CanAm,upravene Spidery Porsche,objem motora 5,3l,dve turba,max. vykon 1100 koni (917/30) zrychlenie z 0 na 200 za 5,3sek.Existovala aj 16 valcova nepreplnova verzia,ta avsak nemala turbo a jej vykon bol cistych 880 koni,objem 7,1 litra.Co by vzniklo pridanim Turba nedokazem povedat a opisat.

Na tie roky bajny vykon.1000 koni a zaciatok 70. rokov,to nemal len tak niekto. Wink

btw.: Mam tiez 15 rokov

Po 30.4.2007, 20:43 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Trhac
Administrátor
Administrátor

Založený: 02.10.2006

Vdaka za info, cakal som nieco take. Zistujem ze o Porsche toho ani vela neviem. Mnoho ludi vravi ze sa im 917 paci, ale ja nejako nemozem najst uhol z ktoreho by vyzerala lakavo. Ked sa auta uplne podriadia aerodynamike...
Po 30.4.2007, 21:30 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Bubak
Ilegálny závodník
Ilegálny závodník

Skus sa este raz poobzerat.Tych vezrii bolo naozaj pozehnane.

Ak ta nenadchne pohlad,tak potom aspon technicka stranka 917.

(Alebo Ruzove Prasa/917/20 LeMans 1971 Smile )

Este dodam,prvy krat Porsche 917 startovalo na Le Mans 1969.Poruchy (spojka,prevodovka) a havaria (sukromnik John Wolfe,neprezil,jedina obet ktora zomrela za volantom 917) Tento rok je skorej znamy bravurnym zaverom Jackyho Ickxa (Belgican potom jazdil aj za team Porsche a objavil sa aj na Dakare,mimochodom napr. s Ladou Niva) na Forte GT 40.A nahanackou s Porsche 908 v samom zavere!

Prave preto som povedal,ze ako keby este na poriadne vitazstvo 908 nedorastla.Ten vek uz patril inej znacke... Wink

St 2.5.2007, 18:05 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Mademan
Divák
Divák

Založený: 07.06.2007

Príspevok Hrám NFS 5 : PU Odpovedať s citátom
Výzva :Ak chce niekto hrat po nete nfs 5 RazzU, nech len napíše ... !
POKEC: Payo99

Pre fanúšikov odporúčam : http://www.youtube.com/watch?v=R5uniReXED4
Št 7.6.2007, 11:18 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
Bubak
Ilegálny závodník
Ilegálny závodník

Aby som to tu trošku oživil,tak pridám pár screenov Factory 911-tky Turba 996 teamu Joest Racing.

Ne 27.1.2008, 15:24 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Bubak
Ilegálny závodník
Ilegálny závodník

Mademan Napísal:
Zdravím všetkých nadšencov tejto hry.
Hrávam NFS : PU po nete.
Ozvite sa na ICQ : 394-252-069 .
Mám tiež vytvorený vlastný šampionát na www.racetolive.com - Porsche liga : http://www.racetolive.com/online/index.php?page=champ&champ_page=champ_rules&ch_id=54

V hamachi balíku v3 nájdete všetko potrebné...
napíšte mi na 394-252-069 ak si budete chcieť zahrat nfs: pu po netu! Cool
Áno Madík, ( Mr. Green ) tu sú skupinové fotografie zo závodov.

Link NFSG - Porsche Unleashed - Súťaže

Multiplayerové súťaže NFS:PU

Pár milovníkov starých NFS sa dalo dohromady... Smile

RaceToLive.com NFS5 Racing Group

Na fotografiách sú:
Bubak ( Joest Racing )
Blecha ( Pat a Mat Team )
mr ( Pat a Mat Team )
Vectra ( CZ-SK Porsche Riders )

Trať: Côte d' Azur
Auto: Porsche 935 "Moby Dick" '78

By: Bubak
Full Widescreen 1680x1050
Formát jpg

ps.: Rozlíšenie 1680x1050 nájdete v NFSGalérií. Wink

Ne 10.2.2008, 13:06 Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Odpovedať na tému    Obsah fóra FORUM.needforspeed.sk » NFS: Porsche 2000 Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
Strana 3 z 3
Prejdi na: 
Rýchla odpoveď