Sledujete Dakar? |
Samozrejme,prve Januarove tyzne su len o nom. |
|
31% |
[ 7 ] |
Nesledujem. |
|
68% |
[ 15 ] |
|
Celkom hlasov : 22 |
|
Autor |
Správa |
R1zeK
Pro Tuner
Založený: 26.08.2006 Príspevky: 4086 Bydlisko: Košice
|
|
|
|
to je v piči omfg... si neviem predstaviť, aby tak zrušili napr F1 z podobného dôvodu
Pi 4.1.2008, 17:07 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
Založený: 16.02.2005 Príspevky: 988 Bydlisko: Quiet "Duck" Locality
|
|
|
|
Oficialna sprava:
| | A.S.O. cancels the 2008 edition of the Dakar rally
After different exchanges with the French government - in particular the Ministry for Foreign Affairs - , and based on their firm recommendations, the organisers of the Dakar have taken the decision to cancel the 2008 edition of the rally, scheduled from the 5th to the 20th of January between Lisbon and Senegal’s capital.
Based on the current international political tension and the murder of four French tourists last 24th of December linked to a branch of Al-Qaeda in Islamic Maghreb, but also and mainly the direct threats launched directly against the race by terrorist organisations, no other decision but the cancellation of the sporting event could be taken by A.S.O.
A.S.O.’s first responsibility is to guarantee the safety of all: that of the populations in the countries visited, of the amateur and professional competitors, of the technical assistance personnel, of the journalists, partners and rally collaborators. A.S.O. therefore reaffirms that the choice of security is not, has never been and will never be a subject of compromise at the heart of the Dakar rally.
A.S.O. condemns the terrorist menace that annihilates a year of hard work, engagement and passion for all the participants and the different actors of the world’s biggest off-road rally. Aware of the huge frustration, especially in Portugal, Morocco, Mauritania and Senegal, and beyond the general disappointment and the huge economical consequences in terms of direct and indirect repercussions for the countries visited, A.S.O. will continue to defend the major values of great sporting events and will carry on its engagement for a durable development through the Actions Dakar, started 5 years ago in sub-Saharan Africa with SOS Sahel International.
The Dakar is a symbol and nothing can destroy symbols. The cancellation of the 2008 edition does not endanger the future of the Dakar. To offer, for 2009 a new adventure to all the off-road rally passionate is a challenge that A.S.O. will take on in the months to come, faithful to its engagement and its passion for sports.
--------------------------------------------------------------------------------------
Po různých rozhovorech s francouzskou vládou – obzvlášť s ministrem zahraničí – a vzhledem k jeho naléhavým doporučením, se organizátoři Rallye Dakar rozhodli, zrušit ročník 2008, který se měl jet od 5. do 20. ledna mezi Lisabonem a hlavním městem Senegalu.
Vzhledem k nynějšímu mezinárodnímu politickému napětí, zavraždění čtyř francouzských turistů 24. prosince 2007, které je ve spojitosti s jednou ze skupin Al – Kajda „au Maghreb islamique“, a především vzhledem k přímým výhrůžkám, které byly vyjádřeny teroristickými hnutími přímo proti rallye, nevidí A.S.O. žádné jiné východisko, než tuto sportovní událost zrušit.
Nejvyšší zodpovědnost A.S.O. je zaručit bezpečí všem: obyvatelům, francouzským i nefrancouzským jezdcům , jak amatérům, tak i profijezdcům, technickým pracovníkům, žurnalistům, partnerům a spolupracovníkům rallye. A.S.O. tímto potvrzuje, že bezpečnost Rallye Dakar nikdy nebyla, není a nebude předmětem kompromisů!!!
A.S.O.odsuzuje vyhrožování teroristů, kteří ničí rok práce, angažmá a nadšení všech účastníků a různých spolupracovníků světové marathon rallye. Vědomí obrovské frustrace, která bude v Portugalsku, Maroku, Mauretánii a Senegalu a u všech věrných partnerů hodně silná, stejně jako všeobecné zklamání a závažné hospodářské důsledky pro tyto země, kvůli ušlým přímým a nepřímým příjmům, se A.S.O. i nadále zasadí o hodnoty, které zprostředkovávají velké sportovní události. Dále se také postará o pokračování angažmá pro trvalý vývoj pomocného programu „Actions Dakar“, které je realizováno pět let v Subsaharské Africe ve spolupráci s „SOS Sahel International“.
Rallye Dakar je symbol a symbol nemůže nic zničit. Zrušení ročníku 2008 v žádném případě nezpochybňuje budoucnost Dakaru. Zůstaneme i nadále věrní našemu angažmá a nadšení pro tento sport. A.S.O. se bude i v následujících měsících angažovat, aby od roku 2009 nabídla všem příznivcům rallye raid nová sportovní dobrodružství. |
Naposledy upravil Bubak dňa Pi 4.1.2008, 17:21, celkom upravené 1 krát |
|
Pi 4.1.2008, 17:12 |
|
|
kenny
Pro Tuner
Založený: 29.10.2006 Príspevky: 2967 Bydlisko: West SVK..
|
|
|
|
| | to je v piči omfg... si neviem predstaviť, aby tak zrušili napr F1 z podobného dôvodu |
no teraz bola F1 nudná naj bude ak alonso prestúpi do Renaultu späť ale škoda že zrušili dakar...aj keď dakar nepozerávam nejako často len tak akorát v športových novinách a tak.
|
|
Pi 4.1.2008, 17:17 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
Kolega z LiazTruckFora upozornil na tuto vec:
"A.S.O. se bude i v následujících měsících angažovat, aby od roku 2009 nabídla všem příznivcům rallye raid nová sportovní dobrodružství."
Takze ziadny zanik to neznamena. Mozno vznikne urcita nahrada za rocnik 2008. Pripadane,to je len moje zbozne zelanie,by sa mohla obnovit tradicia Relly Paris-Moskva-Peking.
Pi 4.1.2008, 17:26 |
|
|
Pato
Pro Tuner
Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2320 Bydlisko: Silicon Valley
|
|
|
|
lol a ja som v sporte pozeral jak katrinak dostal tu novu motorku a tak bol stastny ze nema tu staru.. a nakonec nic s toho.. museli byt ti jazdci dost nasraty
Pi 4.1.2008, 18:43 |
|
|
R1zeK
Pro Tuner
Založený: 26.08.2006 Príspevky: 4086 Bydlisko: Košice
|
|
|
|
| | lol a ja som v sporte pozeral jak katrinak dostal tu novu motorku a tak bol stastny ze nema tu staru.. a nakonec nic s toho.. museli byt ti jazdci dost nasraty |
Kebyže im za to zaplatia, akokeby jazdili, tak si myslím, že by neboli nasraty
Pi 4.1.2008, 18:49 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
Rozhodne jedneho cloveka,ktory je minimalne na rozpuknutie tu mame. Martin Macík daval na svoj Tedom cez Vianoce inu kabinu. ten "fofer",ktory v poslednych dnoch zazil je velky a obdivuhodny. Velmi sa tesim nato,co aka sprava bude na ich webe.
Viz foto:
O motorkarov a automobily az taku strarost nemam,cez rok sa jazdi vela Baji,Cross Country zavodov a podobne. Uplatnenie si rozhodne najdu.
Pi 4.1.2008, 18:52 |
|
|
Lacky17
Začínajúci tuner
Založený: 02.11.2007 Príspevky: 105
|
|
|
Pi 4.1.2008, 21:27 |
|
|
Pato
Pro Tuner
|
|
|
|
no tak aspon ze tu motorku vyuzije.. si na nu navykne a mozno lepsie skonci na novom dakare
So 5.1.2008, 12:44 |
|
|
bavorak
LFS Master
Založený: 28.08.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: Žilina
|
|
|
|
to ma fakt dostalo ze sa to zrusilo....skoda no.....uz som sa to chystal aj sledovat trochu
_________________ if you buy a rubish car...what you are saying - I have no interest in cars. If you have no interest in cars, you have no interesting in driving. If you dont have interest in something, it means you´re not good at it which means you must have your driving licence taken away. |
|
Ne 6.1.2008, 14:50 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
Dakar-Nedakar. Mohlo to byt i horsie. Napr. v roku nastala taka situacia,ze museli povolat tazke Antonovi AN-124 Ruslan aby prepravili cele osadenstvo cez vojnou zmietany Niger. Po tazkych rocnikoch v 80.- rokoch. Celkovej stagnacii zaciatkom 90. rokov,hladani novych ciest (Sirte- Le Cap 1992),malej ucasti v 1993,velmi tazkemu rocniku 1994,divnostiam v 1996,celkom zaujimavemu Dakaru 1997 (Trat Dakar-Dakar),ukradnutej Tatre HAS v 1998,Paris-Dakar-Kahira 2000.Dalsie roky boli uz nastolenim urciteho standartu,ktory sa napr. v skupine T4 (kamiony ) prejavil az do povolenia prototypov. Skoda to je.
Ale vzdy nieco zle je na nieco dobre. Nech sa prezentuju dalsie dialkove sutaze. Pretoze zvycajne v suboji o prestiz prehravaju proti Dakaru. Takych sutazi je viac. Ziaciatkom 90. rokov to bola Paris-Moskva-Peking. Prvy rocnik sa mal ist uz v roku 1991,avsak situacia v byvalom SSSR to vtedy nedovolila. Rocnik 1992 bol o to lepsi. Vyhrali to sice vtedajsie hviezdy sutazi Cross Country (Motorky Yamaha,Auta Citroën,Kamiony Perlini) Dalsie rocniky dost zname nie su (historia tychto sutazi sa datuje do roku 1996,dalej to uz nesie nazov Master Relly).
Mimochodom,prave rocnik Paris-Moskva-Peking 92 je oznacovany za jednu z najlepsich dialkovych sutazi 90. rokov. A to je co povedat.
Pre zaujimavost,Karel Loprais a Tatra tuto sutaz nikdy nevyhral/a.
Preco to spomynam? Prave Tatra bola od rusov (Teamu Kamaz) srdecne pozvana na sutaz Transorientale. Trat je z Petrohradu do Pekingu. Startuje sa 12.6 a konci 28.6 (prave vtedy sa zacina v Pekingu i letna OH 2008). Organizatorom je René Metge,prave ten muz,ktory organizoval i Paris-Moskva-Peking 1992. No a presne ten,ktory ma na svedomi dve vitazstva Porsche na Dakare.
Odkaz-Link
So 12.1.2008, 02:15 |
|
|
rusty
Okruhový závodník
Založený: 26.07.2006 Príspevky: 1626
|
|
|
|
som pocul ze namiesto dakaru ma byt moskva peking....
So 12.1.2008, 02:46 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
Založený: 31.01.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: LIPTOVSKÝ MIKULAŠ
|
|
|
|
ale zasa na eurosporte davaju zostrihy z minulich rocnikov od 1979 po 2007 a celkom haluz
|
|
So 12.1.2008, 15:13 |
|
|
Pato
Pro Tuner
|
|
|
|
jj to som pozeral tie zostrihy... myslim ze tak po 1982 alebo tak a potom bola reklama alebo koniec uz neviem.. ale urcite to niekedy pokracovalo..
So 12.1.2008, 15:30 |
|
|
TWOQAN
Okruhový závodník
Založený: 31.01.2006 Príspevky: 1806 Bydlisko: LIPTOVSKÝ MIKULAŠ
|
|
|
|
| | jj to som pozeral tie zostrihy... myslim ze tak po 1982 alebo tak a potom bola reklama alebo koniec uz neviem.. ale urcite to niekedy pokracovalo.. | raz som pozeral 91-92 a vcera tiez bolo ale neviem aky rocnik
|
|
So 12.1.2008, 15:32 |
|
|
Pato
Pro Tuner
|
|
|
|
| | | | jj to som pozeral tie zostrihy... myslim ze tak po 1982 alebo tak a potom bola reklama alebo koniec uz neviem.. ale urcite to niekedy pokracovalo.. | raz som pozeral 91-92 a vcera tiez bolo ale neviem aky rocnik |
tie som uz nepozeral..
So 12.1.2008, 15:48 |
|
|
Bubak
Ilegálny závodník
|
|
|
|
| | ale zasa na eurosporte davaju zostrihy z minulich rocnikov od 1979 po 2007 a celkom haluz | No jasne,viem o tom. Dnes by mal ist rocnik 1998 pokial dobre pocitam. Nepozeram priamo na Eurosporte,ale siahnem priamo z internetu. Vyhoda je v tom,ze si to mozem stopnut a opat prehrat (a to nemam ani Magio ).
1979-1992 som uz videl na holanskej RTL7.Bolo to presne to iste.Nic nove. Ostatne rocniky su uz robene tak,ze sa kazdemu venuju cca. 40 min za den. Co je skvele!
So 12.1.2008, 16:12 |
|
|
jhony
Okruhový závodník
Založený: 27.10.2007 Príspevky: 1058 Bydlisko: Long island street 366559 NY
|
|
|
|
no to by bola sranda keby ich tam seckych postrielali
So 12.1.2008, 18:14 |